Támogatják az értékek gyűjtését és ápolását

Tavaly az országos döntőig jutott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Tavaly az országos döntőig jutott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Nyíregyháza – Megjelent a Földművelésügyi Minisztérium idei pályázati felhívása a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására – adott tájékoztatást Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság nevében.

Kiírták a célterületeket

A HUNG-2018 pályázat első célterülete: a magyar kultúra értékeinek megismertetése többkörös, országos döntővel végződő, Kárpát-medencei szintű vetélkedőn keresztül.

A második célterülete: a nemzeti értékek (települési, tájegységi, megyei, ágazati, külhoni települési, külhoni táj­egységi, külhoni nemzetrész értéktárban szereplő nemzeti értékek, kiemelkedő nemzeti értékek és hungarikumok) bemutatása és népszerűsítése; nyomtatott és elektronikus kiadványok, honlapok, filmek készítésével, bemutató terek kialakításával, rendezvények megvalósításával.

A harmadik célterület: a hagyomány a divatban – viselet másként; a Kárpát-medence hagyományos öltözet-kultúrájának, valamint népi kézműves értékeinek megőrzése, népszerűsítése, alkalmazásuk a mai öltözködéskultúrában.
Önkormányzatok, civil szervezetek, természetes személyek nyújthatják be kérelmüket. A pályázati támogatások összege változó. A pályázatok benyújtására május 22-étől lesz lehetőség.

KM
hirdetés