Tanácselnök lett Nyíregyháza polgármestere

Nyíregyháza – Alakuló ülését tartotta hétfőn a nyíregyházi Köznevelési Tanács.

A Köznevelési Tanács célkitűzéseivel, a tervezett működésének bemutatásával, az idei évi munkatervének elfogadásával kezdődött a szakmai program. Gaszperné Román Margit igazgató a Nyíregyháza Tankerületi Központ működési tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel, majd Gurbánné Papp Mária főigazgató a Nyíregyházi Szakképzési Centrumról festett átfogó képet. Dr. Kovács Ferenc a nyíregyházi önkormányzat köznevelési közfeladatait az ahhoz kötődő önként vállalt tevékenységeit vázolta.

– A decemberi közgyűlésen döntöttünk a Köznevelési Tanács létrehozásáról, melynek az elnöke lettem. Fontos a fórum életre keltése azért, hogy az egyébként nívós oktatás színvonala még magasabb legyen. A fórum alkalmas a tapasztalatcserére – fogalmazott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Hozzáfűzte: – A zökkenőmentes oktató-nevelő munka biztosításáért fontos a naprakészség az önkormányzat és az intézmények irányítói részéről. Ezért a város területén működő valamennyi intézménytípust képviselik a Köznevelési Tanácsban. Szükséges a véleményező, javaslattevő, érdekegyeztető szervezet a feladatellátás hatékonyságáért.

KM-LTL
hirdetés