Táncfarsang februárban a nyíregyházi színházban

Nyíregyháza – Tánc- és balettegyüttesek, illetve ismert színtársulatok előadásaival várják a közönséget február 8. és 10. között a hagyományos táncfarsangra a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházba.

Az évek óta megrendezett fesztivál három napja alatt öt produkciót mutatnak be a nyírségi kőszínházban – tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

A nyitónapon, február 8-án a színház vendégül látja Nyíregyháza táncéletének kiemelkedő táncegyütteseit: színpadra lép az Igrice Néptáncegyüttes, a Művészeti Szakközépiskola néptánctagozatának növendékei, a Nyírség Táncegyüttes, a RE-flex Modern Táncstúdió, a Szabolcs DSE, a Szabolcs Néptáncegyüttes, valamint a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutatóból ismert ifjú táncosok, köztük Herdon Balázs, Herdon Péter és Hoksz Attila is.

A nyitónap folytatásaként az Egy faun alkonya című balettelőadást mutatja be Grecsó Zoltán Társulata, majd február 9-én Jean-Paul Sartre Zárt tárgyalás című drámája alapján készült Az estély című darab következik a Bozsik Yvette Társulat tolmácsolásában.

A zárónapon a Szegedi Kortárs Balett által színpadra állított Carmina Buranát nézheti meg a nagyérdemű, majd Barkóczi Bea táncművész a távol-keleti táncokat ismerteti meg az érdeklődőkkel a Vegyes tál című előadásában.

– MTI –
hirdetés