tántoríthatatlanok

2019.06.03. 21:38

Énekes nélkül ad koncertet Magyarországon az Atreyu!

A program nem marad el, a zenekar a frontemberük távollétében is megtartja a koncertet. A zenekar így is a maximumot hozza majd, Brandon Saller éneklésével és Marc „Porter” McKnight screamelésével.

Szaniszló Hajnalka

A műfaj szélsőségeihez képest elképesztő lemezeladásokkal büszkélkedő Atreyu ismét Budapesten ‒ ezúttal headlinerként. A húszéves együttes legfrissebb, tavaly ősszel megjelent lemezét mutatja be, bizonyítva, hogy még mindig éppen olyan friss és erőteljes, mint indulásakor vagy tíz évvel ezelőtti csúcspontján.

A szinte pontosan húsz éve, 1998-ban alakult Atreyu A Végtelen Történet egyik főhőséről nyerte nevét (így aztán magyarul igazából Atráskónak kellene nevezni). A kaliforniai kvintett a kezdeti próbálkozások után hamar kikötött a fellendülőben lévő progresszív metalcore-nál és későbbi lemezein ezt ötvözte a létező összes keményzenei alműfajjal. „Túl goth, hogy emo legyen, túl metál, hogy punk legyen, és túl érzelmes, hogy metal legyen” ‒ írta a zenekarról ironikusan a PopMatters, de az a helyzet, hogy az Atreyu zseniálisan rakta össze sajátos műfaji elegyét.

Az Atreyu ezúttal a pozsonyi From Our Hands társaságában játszik a budapesti A38 Hajón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!