Tanévnyitó Nyírbátorban

Tanévnyitó Nyírbátorban
© Fotó: police.hu
Nyírbátor – A negyedik ütemben 27 leendő határvadász kezdte meg tanulmányait.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság képzési helyszínén újabb szakasz, összesen 27 fő kezdte meg tanulmányait 2017. március 1-jén. Az ünnepélyes tanévnyitó elöljárója Sándor Miklós rendőr dandártábornok a Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság igazgatója, aki elsőként köszöntötte a leendő határvadászokat. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot Dr. Hudák Zsolt György rendőr ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes képviselte. A tanévnyitón részt vett Bagi István rendőr ezredes a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola igazgatója.

A képzésben résztvevők tanulmányaik első két hónapjában a „Rendvédelmi alapfeladatok” tanulmányi modult teljesítik. A hallgatók a gyakorlatorientált képzés keretében a közrendvédelemmel, a határellenőrzéssel, a menekültügyi helyzet kezelésével, az erőszakos cselekmények elhárításával összefüggő szituációkban oldanak majd meg egyéni és csoportos rendőri fellépést igénylő feladatokat. Fő célkitűzés a rendőri szolgálat ellátásához szükséges kompetenciák kialakítása és fejlesztése.

A negyedik képzési időszakban őr-járőrtárs rész-szakképesítést szerzett hivatásos állományú rendőrök 2017. szeptember 1-jével a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályai állományában, járőrvezető irányítása mellett őrzési, járőrözési feladatokat hajtanak majd végre.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés