Tanítani kell a szelektív gyűjtésre is Újfehértón

Újfehértó – Az oktatónap keretében a szelektív hulladékgyűjtés tanításához hasznos tájékoztatást kapnak az iskolai és az óvodai pedagógusok.

A szelektív hulladékgyűjtés fontossága napjainkban már nem vitatható, a fő hangsúlyt az emberek szemléletváltozására, tudatos nevelésére kell fordítani. Ennek érdekében számos akciót szervez az ÖKO-Pannon Kht. és a Nyír-Flop Kft. megyénkben. A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítését segítő pedagógiai oktatóprogram sorozatának újabb előadását Újfehértón rendezik meg november 13-án az Újfehértói Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kht. telephelyén 14.30 órától. A köszöntő gondolatok után az érdeklődők megismerkedhetnek Újfehértó szelektív hulladékgyűjtési rendszerével, majd szó lesz az oktatóprogramról is.

A kezdeményezés célja, hogy valamennyi óvodás és iskolás megismerkedhessen a szelektív hulladékgyűjtés alapjaival, s hogy számukra értékké váljon a környezettudatos gondolkodás. Az oktatónap keretében a szelektív hulladékgyűjtés tanításához hasznos tájékoztatást kapnak az iskolai és az óvodai pedagógusok. A résztvevők részletesen megismerhetik az Öko-Pannon oktatóprogramját, amely a hulladékká vált csomagolás szelektív gyűjtését mutatja be a gyermekek nyelvén, valamint hasznos segítséget nyújt a pedagógusoknak ahhoz, hogy a szelektív hulladékgyűjtés alapjait beépíthessék a tananyagba.

– M. Magyar László –
hirdetés