Tanszercsomagot kaptak ajándékba a nyíregyházi kisiskolások

Dr. Kovács Ferenc és Tóth Imre mosolyt csaltak a gyerekek arcára az ajándékkal
Dr. Kovács Ferenc és Tóth Imre mosolyt csaltak a gyerekek arcára az ajándékkal - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Füzetek, színes ceruzák, hegyező, radír, vonalzók, festékpaletta és még ki tudja, mi került elő azokból az ajándékcsomagokból hétfőn délelőtt, amelyeket dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere osztott ki ajándékképpen az alsós gyerekeknek.

A megyeszékhely első embere az idén a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola 2. c osztályos tanulóit látogatta meg, ahová a sajtón kívül Tóth Imre önkormányzati képviselő is elkísérte. Ajándékozókként érkeztek, ám az osztály őket sem engedte el meglepetés nélkül, egy szép verssel köszönve meg a gondoskodást. A tekintélyes sárga borítékokról később kiderült: nem minden osztályban ugyanazokat a tanszereket tartalmazzák, attól függően, melyik korcsoportnak mire van szüksége.

Több mint nyolc millió

– Ötödik esztendeje tartjuk magunkat ehhez a hagyományhoz és a város minden alsósa – az első osztálytól a negyedikig – jogosult a tanszercsomagra – tájékoztatta a sajtót dr. Kovács Ferenc. – A város a szociális segítségnyújtáson túl ilyen módon is gondoskodni kíván a gyerekekről, némiképp csökkentve az iskolakezdés terhein. Ebben az évben 4572 tanulóhoz jutnak el a csomagjaink, egyenként nettó 1500 forintos értékben.

– Összesen mintegy 8,8 millió forintot fordítottunk saját forrásból erre az akcióra, ami nagyságrendben ugyan eltörpül a nagy infrastrukturális fejlesztések költségvetéséhez képest, de legalább olyan jelentőséggel bír – hangsúlyozta dr. Kovács Ferenc, hozzátéve azt is, hogy a tanévkezdéshez kapcsolódóan 4 iskola is megújul a városban.

– A vasvári Pál Gimnáziumban már befejeződött a teljes körű felújítás, csak a Bem József Általános iskola Kazinczy Ferenc tagintézményében, a Sipkayban és a Zrínyi Ilona Gimnáziumban folynak még a munkálatok, amelyeket úgy ütemeztük, hogy a tanévkezdés zavartalan legyen.

Az idei is egy sikeres év lesz

Mindenhol levonulnak a munkások szeptember végére, egyedül a Zrínyiben tolódik a befejezés egy hónappal, ott ugyanis az iskolavezetés a későbbi kezdést kérte, hogy ne zavarják az érettségi vizsgákat. Összességében úgy ítélem meg, hogy az idei is sikeres lesz, mivel az iskolák jó körülmények közé várják a diákjaikat, mi pedig a jövőben is folytatjuk az intézményfelújításokat – zárta mondandóját a polgármester.

MJ


Az első nap a játék napja

– Az első iskolai nap általában azzal telik, hogy meghallgatjuk a gyerekek nyári élménybeszámolóját. Van, aki a saját élménynaplóját hozta el. Utána már csak játszunk a nap végéig, hiszen ez mégiscsak a bemelegítés napja – tudtuk meg a 29 gyermeket számláló osztály tanító nénijeitől, Nagyné Takács Klárától és dr. Vinczéné Széles Pálmától. Keddtől már fokozatosan beindul a komoly munka is, és talán az az egyetlen hiányzó is megérkezik, aki az első nap valamilyen oknál fogva távol maradt.
hirdetés