Tanteremből a sportlétesítménybe

Tanteremből a sportlétesítménybe

A tavalyi évben többször foglalkozott Mezőzombor  általános iskolájának egyik nagy gondjával, nevezetesen a tornacsarnok használhatatlanságával.

A gyermekek – különösen a téli időszakban – tantermekbe kényszerültek, a tornaórákat az iskolai padok között tartották meg. Hétfőn délután szűk körű, ám annál örömtelibb eseményre kaptunk meghívást. Hivatalosan is átadták azt a tornacsarnokot, amelynek az előző évi viharos időjárás úgymond lebontotta a tetőszerkezetét.

Sokan segítettek

A helyreállításban több vállalkozás vette ki a részét karitatív szerepben, például az ablakokért, azok beállításáért, belső festésért és még lehetne sorolni mi mindenért, egy fillért sem kértek a segítők. Mint azt Kiss Péterné iskolaigazgató és Bíró Ferenc polgármester elmondta érdeklődésünkre, mintegy hatmilliót nyertek a kárbejelentés után a vis major alaptól, ennek felhasználásával sikerült helyreállítani a károsult tetőszerkezetet, valamint a falakon, fűtésrendszerben okozott meghibásodásokat. A teljes rekonstrukció azonban még nem tekinthető befejezettnek, szigetelést igényel az épület teteje.

-Serfőző László-
hirdetés