Tanulj egyetemi szintű képzéseken otthonról

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A jó pap holtig tanul, tartja a mondás, de napjainkban ez minden szakma esetében igaz. Azonban általánosan elmondható, hogy idő és pénz hiányában nehéz új tudásra szert tennünk.

Ha már rendelkezünk diplomával vagy bármilyen végezettséggel, akkor is figyelmet kell fordítanunk a nyelvtudásunk fenntartására és fejlesztésére. Ahogyan már mi is írtunk róla, legalább társalgási szintű nyelvtudás nélkül akadályba ütközünk a munkakeresés során. Legfőképpen az angol nyelv aktív használatára fektessünk hangsúlyt.

Az iskolapadból kilépve szembesülhetünk vele, hogy tudásunk és a munkaerőpiac elvárásai nem teljesen fedik egymást, azonban teljes állás mellett nem marad időnk arra, hogy intézményi keretek között tanuljunk. Szerencsére napjainkban az internetnek köszönhetően már nem is szükséges ezt megtennünk, hiszen rengeteg online kurzus közül tudunk válogatni. Ezeknek előnye, hogy otthonról végezhetjük őket, sőt gyakran nem is fix időpontban vannak, hanem magunknak oszthatjuk be, hogy mikor van lehetőségünk foglalkozni velük. A rugalmasság mellett másik előnyük, hogy gyakran nem is kerülnek pénzbe, hiszen rengeteg ingyen kurzus közül választhatunk. Természetesen előnyt élveznek azok, akik valamilyen mérnöki tudásra szeretnének szert tenni, hiszen rengeteg programnyelv megtanulható ezeken az oldalakon.

Kattints ide a folytatásért!


Nyelvvizsgája van, de megszólalni nem mer a magyar

Magyarországon a nyelvtanítás sok helyen még mindig egyet jelent azzal, hogy bemagoltatják a szavak magyar jelentését, a gyerek meg visszamondja. Ez az egyik legfőbb oka, hogy hiába fordítunk európai szinten is sokat a nyelvoktatásra, még sincs látszatja. Nálunk még tartja magát, hogy a nyelvtudás egyet jelent a nyelvvizsgával, pedig a két dolognak gyakran semmi köze egymáshoz.

Munkavállalás nyelvtudás nélkül? – Szinte lehetetlen

Több kutatás bizonyítja, hogy napjainkban nemcsak, hogy előnyt jelent, hanem már alapvető elvárás legalább egy nyelv társalgás szintű ismerete, de egyre több multinacionális vállalatnak köszönhetően, már gyakran két nyelv ismerete a minimum követelmény.
hirdetés