Tanulmány készül a nőkről

Tanulmány készül a nőkről
Nyíregyháza – Zenés vígjátékot és musicalt kínál felüdítő hétvégi szórakozásként a Mandala Nyár.

A hatvanas évek egyik legsikeresebb magyar filmje, a Tanulmány a nőkről című vígjáték színpadi adaptációját mutatja be a Magyar Zenés Színház augusztus 12-én, szombaton 20.30-tól a Sóstói Múzeumfaluban. A nosztalgiát idéző kor slágereit olyan népszerű színészek előadásában hallhatjuk, mint Csonka Zsuzsanna, Csomor Csilla, Némedi-Varga Tímea, Steinkohl Erika, Bozsó József, Dósa Mátyás, Fehérvári Péter és Kovács István. (Csomor Csilla és Dósa Mátyás arca, neve a népszerű Barátok közt című sorozatból lehet ismerős a közönség számára.)

Nem tanítják az egyetemen

Válóok mindig van, mert a nő örök talány. Néha azt mondja „Ugye te is akarod?”, aztán rájön, hogy mégis csak „Most kéne abbahagyni”. Néha sír, hogy „Darabokra törted a szívem”, aztán a következő percben már boldogan kiáltja „Utánam a vízözön!”. Hogy milyen a nő? Ezt nem tanítják az egyetemen, de a „tanulmány” írója megszállottan keresi a választ.

Tudjuk, hogy „szeretni kell, ennyi az egész”, de mi történik, ha három nő eldönti: „nem leszek a játékszered”? Zsuzsa, Éva és Jolán felkeresik a fiatal ügyvédnőt, dr. Képes Verát, és elmondják neki, hogy „látod, ez a szerelem”, majd felkérik válópereik lebonyolítására. Vera hatalmas lendülettel veti bele magát élete első ügyeibe, de becsúszik egy apró hiba. A három férj ráébred: Verát kell „szeretni bolondulásig”. A nők hiába érzik úgy: „nem vagyok ideges, fő a nyugalom”, tudják, hogy a szerelmet bizony „félteni kell”, ezért megpróbálják visszaszerezni a férfiakat. És noha „nincsen olyan ember, ki ne érezné egyszer, hogy sírni kell”, a Magyar Zenés Színház zenés vígjátéka bizonyosan felszárít minden könnyet, és derűt visz az esténkbe.

Napfény az éjszakában

Július 23-án, vasárnap nem fogadta kegyeibe az időjárás a színházrajongókat: az esti vihar miatt elmaradt a Sóstói Múzeumfaluba meghirdetett Egy tányér napfény című Mandala Nyár-­előadás. A belépőjegyek most vasárnap este fél kilencre érvényesek.

A musicalt, amelynek nemcsak rendezője, hanem – Varga Miklós és Nagy Gábor mellett – főszereplője is a Jászai-díjas Mikó István, nem utoljára játsszák Nyíregyházán: szeptember 7-én, csütörtökön este is műsorra tűzték a szervezők.

KM-PI
hirdetés