Tanuszoda épül Csengerben

Forján Zsolt, Csenger polgármestere és a tanuszoda makettje
Forján Zsolt, Csenger polgármestere és a tanuszoda makettje
Csenger – A Makovecz-stílusú épület megvalósulásával többéves álom válik valóra.

Ünnepélyes keretek között letették péntek délután Csengerben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programja keretében megvalósuló járási tanuszoda alapkövét.

Forján Zsolt, Csenger polgármestere örömmel köszöntötte a megjelent vendégeket, hiszen egy újabb nagyszabású beruházás apropóján gyűlhettek össze a város lakói. Az új beruházás az előző évek fejlesztéseihez hasonlóan a járás lakosságát szolgálja majd, kiemelten a térségben tanuló diákok sportolási lehetőségeinek ­kiszélesítését és az úszásoktatás fontosságát helyezve előtérbe.

Állami üzemeltetés

Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) az újabb beruházáshoz gratulálva köszöntötte a csengerieket, és sok sikert kívánva a jövőt illetően is maximális támogatásáról biztosította a város lakosságát. Dr. Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkári feladatait is ellátó, vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár a beruházást a jövő nemzedékének szóló fejlesztésnek nevezte, amelynek köszönhetően a gyerekek esélyt kapnak arra, hogy akár belőlük is élsportoló válhasson.

A Nemzeti Sportközpontok és Csenger Város Önkormányzata közreműködésével megvalósuló beruházás teljes összegét (300 millió forint) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium finanszírozza, és az üzemeltetés költségeit is az állam viseli majd, a kivitelezést pedig a Debreceni Mélyépítő Holding Kft. végzi.

Különleges és megtisztelő dolog a város számára, hogy a Makovecz Imre organikus építészetének otthont adó Csenger – eltérően a más településeken közeljövőben épülő tanuszodáktól – egy újabb Makovecz-stílusú épülettel gazdagodik.

KM

Címkék: ,hirdetés