Magyarország

2010.08.12. 15:36

Bajnai és Gyurcsány büntető- és polgári pert indít Budai Gyula ellen

<p>Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök büntető- és polgári pert kezdeményezett Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő ellen a sukorói kaszinóberuházás kapcsán, sajtótájékoztatón tett kijelentései miatt - áll a volt kormányfők titkárságainak csütörtöki közleményében.</p>

A volt kormányfők kétrendbeli rágalmazás miatt kezdeményeztek büntetőeljárást Budai Gyula ellen. Bajnai és Gyurcsány egy július 28-ai sajtótájékoztatón elhangzottak miatt indítanak magánvádas büntetőpert. Ugyanezen a sajtótájékoztatón elhangzott sértő tényállítás miatt személyiségi jogaik megsértése miatt polgári peres eljárást is kezdeményeztek Budai Gyula ellen a Pest Megyei Bíróság előtt.

Budai Gyula, aki a Magosz elnöke, a Fidesz képviselője, miniszterelnöki megbízottként vizsgálta a King s City néven tervezett kaszinó ügyét, július végén sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy hamisan tanúskodott az ügyészség előtt Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a sukorói kaszinó-beruházás kapcsán Mint mondta, több levél és egy hangfelvétel is bizonyítja, hogy a két korábbi kormányfő tudott a beruházás részleteiről és részt vett az ezzel kapcsolatos egyeztetéseken. A politikus a rákövetkező héten átadta a bizonyítékokat az ügyészségnek.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!