Tarjányi István első nemzetközi érme

Tarjányi István méltón képviselte a magyar színeket
Tarjányi István méltón képviselte a magyar színeket - © Fotó: tudósítónktól
Nyíregyháza – Veres Amarilla sérülés miatt nem tudta megvédeni címét Varsóban.


A riói felkészülési időszak megkezdése előtt rendezték meg Varsóban a versenyszezon utolsó kerekesszékes vívó Világkupa viadalát. Ez a torna – bár a paralimpiai kvalifikációt már nem befolyásolta – értékes világranglista pontokat „hozott a konyhára”.

Az NYVSC színeit képviselő Tarjányi István nagyszerűen szerepelt. Párbajtőrben megszerezte élete első nemzetközi érmét: a dobogó harmadik fokára állhatott fel. míg kardban a hatodik helyen végzett. Pákey Béla tanítványa három évvel ezelőtt kezdte a sportágat, ennyi idő elteltével idáig eljutni kiemelkedő teljesítménynek számít. Arról nem beszélve, hogy mivel előre lépett a világranglistán, komoly esélyekkel kezdheti szeptembertől a tokiói paralimpiai ciklust.

Veres Amarilla ezúttal csak kardban indult a lengyel fővárosban, ahol a döntőbe jutásért vívott asszója előtt sérülés miatt kénytelen volt visszalépni, így bronzéremmel zárt.

– Tarjányi István első nemzetközi érmének nagyon örülünk és nyílvánvalóan számíthatunk rá, hogy a következő világ- és Európa- bajnokságokon, valamint a következő paralimpian, komoly eredményekre lesz képes. Veres Amarilla sajnos, bár nagyon szerette volna, sérülés miatt nem tudta Varsóban megvédeni a tavalyi aranyérmét, de így sem lehetünk elégedetlenek. Amarilla profi sportoló, profi háttérrel, biztos vagyok benne, hogy a közvetlen riói felkészülés megkezdésére ez a sérülés már csak rossz emlék lesz számára – értékelt Pákey Béla, a nyíregyházi vívók edzője.

KM
hirdetés