Helyi közélet

2017.03.02. 11:18

Elkezdődött a standszezon - az Utazás kiállításon népszerűsítik megyénket

Nyíregyháza - Az idén ünnepli a negyven éves születésnapját az Utazás kiállítás.

Nyíregyháza - Az idén ünnepli a negyven éves születésnapját az Utazás kiállítás.

Megadják a módját a negyvenedik születésnapnak az Utazás kiállítás szervezői. Bár a szakmai programokat illetően ragaszkodnak az elmúlt években kialakult gyakorlathoz, vannak újítások is szép számmal a csütörtökön nyílt rendezvénysorozaton, melynek szokás szerint a budapesti HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont ad otthont vasárnapig. Ezúttal Nyíregyházának nincs önálló standja, az észak-alföldi turisztikai régió gazdag kínálatában jut hely a megyeszékhelyet népszerűsítőknek.

– Ez efféle rendezvények az utóbbi időben elsősorban imázsépítésre szolgálnak. Fontosnak tartottuk, hogy résztvevők legyünk – jegyezte meg Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzáfűzte: – Magyarország legnagyobb turisztikai kiállításán nem csak a nagyközönséggel találkozhatunk, hanem szakmai kapcsolatok kialakítására, bővítésére is lehetőség nyílhat. A célunk egyértelműen az, hogy Nyíregyháza–Sóstógyógyfürdő és a Nyírség turisztikai attrakcióit a teljesség igényével, a lehető legszélesebb körben tudjuk népszerűsíteni. Kiemelt szerepet kap a Nyíregyházi Állatpark új létesítménye (az Andok világa, amely Dél-Amerika állatvilágának különlegességeit mutatja be), Sóstógyógyfürdő gyógyászati komplexuma és a múzeumfalu is. A megyeszékhely mellett például a kállósemjéni Kállay-kúria, a nyírbátori Szénaréti-tó és környezete, valamint a gyógyfürdő is része a színes palettának.

Az idén Oroszország nyerte el a külföldi díszvendég státuszt. Külön előadást hallhatnak majd az érdeklődők a Budapest-Szentpétervár közötti folyami hajózás lehetőségeiről. Bemutatkoznak a különböző orosz desztinációk, illetve azok a magyar célpontok, ahol kifejezetten az orosz utazók fogadására specializálódtak. A nemzetközi szintű sportesemények kapcsán esettanulmány formájában tájékozódhatunk az oroszországi labdarúgó-világbajnokság turisztikai vonatkozásairól.

Pénteken az egészségturizmusról lesz szó konferencia keretében, és folytatódik a tavaly megkezdett Turisztikai Csúcstalálkozó sorozat. A rendezvény és a szakmai program részletei az utazas.hungexpo.hu weboldalon találhatók.


A bejáratnál szamovár vár

Oroszország nem csupán a szakmai programokon kerül fókuszba. Az Utazás kiállítás szervezői ettől az évtől kezdve sokkal nagyobb hangsúlyt kívánnak helyezni a külföldi díszvendégre. Szeretnék azt az illúziót nyújtani a látogatóknak, mintha valóban Oroszországban járnának. Érkezéskor a Vörös tér látványával szembesülnek, a bejáratnál pedig szamovárban főzött teával fogadják a látogatókat.


Kedvezménnyel

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. az Utazás 2017 kiállításra utazóknak 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít, mely bármely belföldi állomásról valamennyi budapesti állomásra megvásárolható. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, másodosztályon vehető igénybe. A félárú alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak abban az esetben érvényes, ha azt a kiállítás helyszínén lebélyegeztetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában