Taroltak az arany fokozatok Demecseren

Szereplés közben
Szereplés közben - © Fotó: Racskó Tibor
Demecser – Vass Lajos Népzenei Szövetség immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Kárpát-medencében élő népdalkörök, zenei csoportok, szólóénekesek, hangszeres szólisták számára Hagyományos régiók, régiók hagyománya címmel a Vass Lajos Népzenei Találkozót és Versenyt.

A regionális elődöntőt az ifjúsági korú versenyzők számára a demecseri művelődési házban rendezték meg az elmúlt szombaton. A nagy érdeklődést jelezte, hogy a megyehatáron túlról, többek között Miskolcról, Tokajból, Hajdúszoboszlóról is érkeztek fiatalok.

A rendezvény résztvevőit Szabó László zsűritag, a Vass Lajos Népzenei Szövetség elnökségi tagja köszöntötte, s bemutatta a fiataloknak a névadó Vass Lajos munkásságát is. A délutáni eredményhirdetésen a zsűri – amelynek tagja volt még Juhász Erika és Széles András – kiemelte a bemutatott produkciók magas színvonalát. Mindez a minősítésekben is megmutatkozott, hiszen a legtöbb fellépő arany fokozatot kapott.

KM


Megyei eredmények

Arany fokozat: Mandulafa Ének­együttes (Nyíregyháza), Czuczor Ramóna (Nagycserkesz), Gyöngyvirág (Újfehértó), Pacsirta (Újfehértó), Gincsai Andrea Panna (Nyíregyháza), Antal Eszter (Gégény), Gaál Blanka (Nyíregyháza), Prekopcsák Janka (Újfehértó), Révész Eszter Sára (Nyíregyháza), Nyitnikék (Újfehértó), ezüst fokozat: Fabu Eszter (Demecser)
hirdetés