Tárt kapus megyei létesítmények

A magyar sportéletben nagyítóval kell keresni az olyan egyesületeket, szövetségeket, intézményeket, amelyek ne küzdenének anyagi gondokkal.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Testnevelési és Sportintézetben sem fenékig tejfel az élet, ezzel együtt hasznos és tanulságos esztendőt zárt a megyei sportirányítás 2006-ban.

- A legbüszkébb arra vagyok, hogy a lakosságot igen intenzíven be tudtuk vonni a különböző eseményekbe – árulta el Petrika Ibolya, az intézmény igazgatója. – Sikeresen pályáztunk országos akciókra, így a Tárt kapus létesítmények nevet viselő programra, amelynek révén a lakosság előtt megnyíltak stadionok, sportpályák, sportcsarnokok. Ugyancsak a „civileket” mozgatta meg a Fittségi Sportnap, amely az előbb említetthez hasonlóan igen nagy népszerűségnek örvend, és biztosra vehető, hogy az idén is lesz folytatása. Ezeken a pályázatokon keresztül több mint tízmillió forintot hoztunk a megyének, pontosabban a megye sportjának, immár tíz településen rendszeresek a tárt kapus rendezvények, a városi futónapok szervezéséért pedig szinte sorban állnak a települések. 

– A megyében nagy tradicióval rendelkező sportesemények egyike sem szakadt meg, ezekhez is megpróbáltunk hozzájárulni. Örömmel tölt el, hogy olyan kis településen, mint Pátyod, immár tizenegyedszer rendeztek nemzetközi kosárlabda-tornát. A kapcsolatrendszerünk kiválónak mondható, úgy az országos sportélet irányítóival, mint a megyei szövetségek elöljáróival. Utóbbiak igénylik azt a háttérfelügyeletet, amit a működésükhöz adunk, az életüket szakmai konferenciákkal, továbbképzésekkel igyekszünk megkönnyíteni. Feladataink közé tartozik az edző- és sportoktatóképzés, ennek is maximálisan eleget tettünk. A megye sportjának igazi ünnepe lesz a sportgála, amelyet január 19-én rendezünk meg.

– Bodnár Tibor –
hirdetés