Tartalékosan is győzött a Fatum

Akt.:
Nyíregyháza – A nyíregyházi röplabdacsapat a szezonban harmadszor múlta fölül az Újpestet.

Nem volt könnyű feladata Hollósy László edzőnek a Fatum-Nyíregyháza szombat esti felállását összerakni, hiszen Varga Eliza sérülés miatt egész héten nem edzett és játszani sem tudott, míg Olivéra Mediccsel szerződést bontott a klub, így tartalékosan utazott az együttes Újpestre.

Bekerült a kezdőbe Lászlop Alexandra, aki az első játszmában úgy jutott négy pontig, hogy ebből hármat ásszal ért el. Mellette Dani Brisebois gyűjtögette szorgosan a pontokat, az első szettet meg is nyerte a Fatum. A második rosszabbul kezdődött, a hazaiak nagy előnyt építettek, vezettek 10:3-ra, később 17:10-re mentek el – a mieinknél nem klappolt a védekezés és támadásban is volt, hogy nem értették meg egymást a lányok. Ugyan Tatjana Maticsék ezt a játékrészt is szorossá tették, későn ébredtek.

A harmadik játszmára nem lehetett ilyen panasz, a nyíregyháziak az irányításuk alatt tartották az eseményeket és meggyőző játékot mutattak be, majd a negyedikben is szinte végig vezettek és megnyugtatónak tetsző előnnyel várták az utolsó labdameneteket. Ekkor kezdtek zárkózni Nelmaira Valdezék, 22:22-nél utolérték ellenfelüket, 24:24-nél aztán előbb Crittenden szervált pontatlanul, majd a mindent eldöntő pontot is kivédekezte a Fatum, amely a szezonban már harmadszor verte meg az Újpestet.

Röplabda: női Extraliga

UTE-Fatum-Nyíregyháza 1:3 (-20, 23, -12, -24)
hirdetés