Tartozás miatt verte ismerősét Dögén, végül eltolta a biciklijét – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Tartozás miatt verte ismerősét Dögén, végül eltolta a biciklijét – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből
© Illusztráció: getty images
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. május 7-én történt rendőrségi eseményeiből.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Rakamazi Rendőrőrse tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 35 éves helyi lakos ellen. A férfi 2016. június 6-án egy helyi söröző elől eltulajdonított egy kerékpárt. A rendőrök a férfit előállították és szabálysértési őrizetbe vették. Az egyenruhások a lopott kerékpárt megtalálták és visszaadták a tulajdonosának.

Önbíráskodás bűntett megalapozott gyanújával vett őrizetbe a Kisvárdai Rendőrkapitányság egy 50 éves dögei férfit. A gyanúsított 2016. június 6-án egy dögei telephelyen összetalálkozott 40 éves ismerősével, akitől tartozása megadását követelte. Mivel a sértett közölte, hogy nem tudja megadni a pénzt, a férfi bántalmazta, majd eltolta a kerékpárját azzal a szándékkal, hogy azt csak a tartozás megadását követően adja vissza. A rendőrök a bejelentést követően a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit elfogták és gyanúsítottként kihallgatták.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 29 éves és egy 16 éves tarpai lakos ellen. A férfi és a fiú 2016. június 5-én este egy helyi családi ház pincéjébe betört, ahonnan 60 liter bort lopott el. A rendőrök a feltételezett tetteseket másnap elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. A nyilvántartások adatai alapján kiderült, hogy az idősebb férfi ellen a Vásárosnaményi Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki, ezért bűnügyi őrizetbe vették.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés