Tavasszal toldoztak-foldoztak

Tavasszal toldoztak-foldoztak

Most akkor melyik volt a csapat igazi arca? – merül fel az emberben az NB II-es baktalórántházi futballcsapat egész éves értékelése kapcsán.

A gárdától búcsúzó Kovács János legénysége ugyanis az őszi eredmények alapján „felülről”, a tavaszi mutatóival „alulról” lett második.

– Valahol a kettő között van a realitás, az ősz valóban túl szépre sikerült, a tavasszal látottak alapján jócskán van bennem hiányérzet – válaszolt Kovács János edző. – A hazai meccsek közül a Karcag, az Orosháza és a Soroksár ellenit meg kellett volna nyernünk, idegenben is szerezhettünk volna egy-két ponttal többet. Hogy mi vezetett idáig? Már a téli felkészülésünk is nagyon viszontagságos volt, sokan bajlódtak sérüléssel, és ugyanez volt a helyzet tavasszal is. Márkusra egész szezonban nem számíthattunk, Szabó Róbert is hosszú időre kidőlt a sorból, miközben Kozma József, Karkusz, Rakóczi és Ignácz is gyakran nem egészségesen vállalta a játékot. Toldozni-foldozni kellett a csapatot, gyakran nem a megszokott posztokon szerepeltek a játékosok. Ugyanakkor azt is el kell mondani, minden játékos munka vagy iskola mellett futballozott, és egy-két ember esetében magánéletbeli problémák is akadtak.

Ezek után nézzük, az egyének teljesítményét miként értékeli a tréner.

– Ha az egész bajnokságot vesszük alapul, akkor Petranics kapus kívánkozik a rangsor élére, mégha tavasszal akadtak is bizonytalankodásai – kezdte Kovács mester. – A védelmünk legtöbbször a Szenes, Deák, Bodnár összetételben szerepelt, ide vehetjük még Gdovint is. Közülük Bodnár nyújtotta a legegyenletesebb teljesítményt, viszont az is igaz: mind a négyen jutottak a kiállítás sorsára, mert gyakran kiszolgáltatott helyzetbe hozták őket a középpályások. Utóbbiak közül ősszel Kozma József, tavasszal Illés nyújtotta a legjobbat. Kozma Attila az egyetlen játékos, aki a bajnokság valamennyi mérkőzésén lehetőséghez jutott. Márkus kiesésével, Karkusz és Rakóczi sérülésével nehéz helyzetbe kerültünk, Ignácztól és Pálvölgyitől többet vártam.

– Elöl Szilágyi őszi góljait nem tudtuk pótolni, Szabó Robi harcossága is hiányzott. A tavasz pozitívuma, hogy olyan fiatal játékosok jutottak hosszabb távon szerephez, mint Török, Németh, Fekete vagy éppen Andrejcsák, akik nem kevés rutint szerezhettek.

– Bodnár Tibor –
hirdetés