Tavasszal varázsoljunk színeket a kertünkbe!

Növényekkel sokkal szebbé varázsolhatók a teraszok
Növényekkel sokkal szebbé varázsolhatók a teraszok
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A hóvirág az egyik legismertebb és legkoraibb tavaszi hagymás növény, melynek hófehér szirmai – dacolva a hóval, faggyal – elsőként bújnak ki a földből még a rügyfakadás előtt.

A mostani kemény tél miatt a legtöbb kertben még csak nemrégen virágzott el a hóvirág. Ha szaporítani, szétültetni szeretnénk, azt ilyenkor tehetjük meg. Az érzékeny növényt óvatosan ássuk ki, szedjük 3–4 hagymás csoportba és külön-külön ültessük vissza a földbe a csoportokat! A leveleket ne vágjuk vissza, hogy ezen keresztül minél több tápanyagot tudjon felszívni! Ne vágjuk le róla az elvirágzott részt sem, hogy elszórhassa a magját! Ezután már csak a locsolás marad.

A kertészetek, virágstandok ontották nőnapra a kankalinokat, ezek lassan elvirágoznak. A virágzási időt meghosszabbíthatjuk, ha az elvirágzott szárrészeket lecsípjük a növényről. Figyeljük meg, hogy a közepénél már újabb virágkezdemények próbálnak utat törni maguknak. Ha folyamatosan leszedegetjük ezeket a részeket, a növénykénk újabb és újabb virágokkal hálálja meg a törődést.

Virágpompa húsvétra

Ebben a hónapban már a teraszunkra, erkélyünkre is életet varázsolunk és üdvözöljük a tavasz eljövetelét. Mielőtt azonban bármit tennénk, egy alapos takarítással kell kezdenünk. Mossuk le, tisztítsuk meg az ülőalkalmatosságainkat, tegyük rendbe az edényeket és töltsük fel friss virág- és komposztfölddel! Ha végeztünk, kezdődhet a varázslat, hogy húsvétra már színes virágpompába öltözzön a teraszunk, erkélyünk.

Innentől kezdve fantáziánkra és kreativitásunkra hagyatkozhatunk. Érdemes az edényekbe egy-egy örökzöldet is ültetni, a függőkosarakba örökzöld futót tenni, mely fokozza az összhatást és még jobban kiemeli a színes virágpompát.

– KM –
hirdetés