Távcsővel a kastélyparkban

A tavalyi rendezvény egy pillanata
A tavalyi rendezvény egy pillanata - © Fotó: Habarics Béla
Cégénydányád – Színes programokkal várják a madárbarátokat szeptember 30-án a cégénydányádi kastélyparkban.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani Egyesület Szatmár-Beregi Helyi Csoport közös szervezésében madárgyűrűzési bemutatót tartanak a cégénydányádi kastély parkjában az Európai Madármegfigyelő Napok alkalmából.

A szakemberek madárgyűrűzési bemutatóval, madárfaj- és hangfelismerő játékokkal, természetismereti logikai játékokkal, totókkal, távcsöves madármegfigyelés lehetőségével várják az érdeklődőket szeptember 30-án, szombaton 10 órától a Cégénydányádi-park Természetvédelmi Területen (Dózsa György utca 9.). A részvétel díjtalan, de előzetes jelentkezéshez kötött. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a program időjárásfüggő, ugyanis szeles, viharos időben a kastélypark nem, vagy csak saját felelősségre látogatható.

Jelentkezés és további információ telefonon a 70/198-9731-es számon, e-mailben a szatmarbereg@hnp.hu címen.

Huszonöt éve

Az Európai Madármegfigyelő Napok elnevezésű programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1992-ben. A rendezvény szakmai és közösségi célokat is támogat: a megfigyelések európai szintű információgyűjtést tesznek lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől sokakat szólíthatnak meg és csábíthatnak ki a szabadba, hogy a madármegfigyelés élményének részesei lehessenek.

KM
hirdetés