Te böjtölsz húsvét előtt?

Akt.:
Te böjtölsz húsvét előtt?
Nyíregyháza – Jánvári Tamás: Hallottam már ismerősöktől hogy böjtölnek, de jómagam sosem gyakoroltam ezt a szokást. A nagyszüleim idejében nagyobb jelentősége volt a vallásos hagyománynak, de azt gondolom mára ez veszített erejéből.


Hegyes Melinda: Nagyon szeretem a Húsvétot, mert olyankor mindig együtt a család. Nálunk nem bevett szokás, még a tágabb rokonságban sem böjtölni, viszont vallásosak vagyunk, templomba minden évben elmegyünk megemlékezni.

Hegyes Melinda
Nagyidai Tamás: Vallásos a családom, templomba is szoktunk menni, de böjtölésbe nem kezdenék. Ki sem bírnám, ha negyven napon keresztül kimaradna a hús az étkezésemből. Mindemellett, szerintem egészségtelen is elhanyagolni több mint egy hónapig bizonyos tápanyagforrásokat.

Nagyidai Tamás
Dévényi Alexandra: Ennyire nem vagyunk vallásosak. Otthon a Húsvétra való készülés csak a tojásdekorálásban merül ki. Nem böjtölünk, korábban a szüleim sem tették, aminek nagyon örülök. Azt viszont szeretem, hogy sok locsolódó jön hozzánk.

Dévényi Alexandra
Horváth Melinda: Római katolikus vagyok és templomba is elmegyek Húsvétkor, azonban úgy vélem, túlzás böjtöléssel készülni a feltámadás ünnepére. Nem követem túlságosan a vallásos ünnepeket, így a böjt, mint fogalom, inkább csak az iskolakönyvekből ismerős.

 
hirdetés