élettörténetek

2019.10.21. 07:19

Élettörténeteiket mesélik a nyíregyháziak

A megyeszékhely önkormányzata az Idősügyi Tanács kezdeményezésére ismét meghirdette az „Élettörténetek” pályázatot, amelyre ebben az évben is sok pályamunka érkezett.

Fotó: Dodó Ferenc

A „Meséld el nekem... – Élettörténetek Nyíregyházán” című könyv 3. részébe 27 alkotást válogattak be a szerkesztők.

A mintegy 200 oldalas, 250 példányban megjelent kiadvány elején a legjobbnak ítélt írásokkal találkozhatnak az olvasók: Kállay Csilla Mária: Újra mesél a búgócsiga (1. helyezett); Kára Zoltánné Bodnár Katalin: „Meséld el nekem a haza történetét” (2. helyezett), Kósáné dr. Oláh Julianna: Élettörténetek Nyíregyházán (3. helyezett); Berecz Pál Lászlóné: Meséld el nekem, milyen egy igaz mese a háború utáni ifjúságról (különdíj); Csermely Tibor: Hogy ne dideregjen a lélek (különdíj).

A városháza Bencs termében tartott kiadványbemutatón dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Ulrich Attila alpolgármester egy-egy tiszteletpéldányt adományozott a szerzőknek. Mint mondták, évek óta töretlen érdeklődés övezi a felhívást a nyíregyházi nyugdíjasok körében, a 2015–2017 között született legjobb írások történelmünk kritikus időszakairól (II. világháború, kommunista diktatúra, 1956-os forradalom és szabadságharc) már megjelentek az előző kötetekben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában