Tehetségek a remény fényében

Tehetségek a remény fényében
Szorgalmatos – A fény nemzetközi éve a 2015-ös esztendő. Ennek keretében a szorgalmatosi általános iskola bekapcsolódott egy Nemzeti Tehetséggondozó Programba azzal a céllal, hogy fejlesszék a diákok személyiségét.

A fél évig tartó projekt több részből állt. A drámafoglalkozásokon lehetőség nyílt változatos módszerek alkalmazására. Volt többek között beszélgetés, játék, utánzás, szituációs és interaktív gyakorlat. A magyar irodalmi tehetséggondozásokon elsősorban a versenyeztetéshez kapcsolódó módszerek kapták a fő hangsúlyt.

A programban 1-8. osztályos diákok vehettek részt: az alsó tagozatból 29, felső tagozatból 17 tanuló vett részt a foglalkozásokokn. A két tevékenységsorozat zárásaként térségi mesemondó versenyt szerveztek az alsósoknak, térségi prózamondó versenyt a felsősöknek. Mindkét rendezvény az oktatási intézmény hagyományai között szerepel már évek óta, s a visszajelzések és a résztvevők nagy száma alapján a pedagógusok úgy érzik, sikeresek ezek a megmérettetések. A szorgalmatosi fiatalok mellett főleg tiszadobi, tiszavasvári, hajdúnánási tanulók vesznek részt a versenyeken.

A felkészítésen lelkesen, aktívan, valamint a versenyeken eredményesen szereplő tanulóknak „művészi meglepetéssel’’ kedveskedtek a pedagógusok. Az alsó tagozatos gyerekek a debreceni Vojtina Bábszínház Lúdas Matyi c. produkcióját élvezhették, míg a felsősök a tiszavasvári Találkozások Házában nézhették meg a Móricz Zsigmond Színház társulata által bemutatott Déryné hadművelet c. darabot.

KM
hirdetés