Tehetségkutató vetélkedő Csengerben

Tehetségkutató vetélkedő Csengerben
© Fotó: police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A rendezvényen főként roma fiatalok mutathatták meg tehetségüket ének-zene, tánc és próza kategóriákban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportja idén a Mátészalkai Rendőrkapitánysággal együttműködve rendezte meg a „Roma Ki Mit Tud?” elnevezésű tehetségkutató vetélkedő megyei döntőjét 2018. október 4-én. A nagyszabású rendezvénynek ebben az évben Csenger város Művelődési Központja biztosított otthont. A programba általános iskolás tanulók mutathatták meg tehetségüket ének-zene, tánc és próza kategóriákban. Az idei versenyen 8 kapitányság 60 versenyzővel és 46 produkcióval szerepelt. Több versenyző az egyéni megmérettetést is vállalta a csoportos produkcióban való részvétel mellett.

A rendezvényt a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében Szabó Géza r. alezredes nyitotta meg, aki köszöntő beszédében örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a rendőrségi rendezvény az idei évben is több száz gyermeket mozgatott meg. Szent Pál apostol szavaival élve arra kérte a jelenlévőket, hogy ne azt keressék, ami széthúzza, hanem azt, ami összeköti őket.

A látványos és példaértékű produkciókat követően minden kategóriában kihirdetésre került a szakmai zsűri által az első három helyezett, illetve a különdíjasok, akik oklevélben és díjazásban is részesültek. Ugyanakkor senki sem távozott üres kézzel, hiszen a főkapitányság hagyományaihoz híven minden résztvevő gyermeket emléklapban és kisebb ajándékokban részesített.

Az idei évben a legjobbnak ítélt produkciók közül Komor Richárd kiemelkedő billentyűs játékával képviselheti megyénket az országos „Roma Ki Mit Tud?” tehetséggondozó versenyen.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés