Telefonos élősködőink

A nagymuterom még hisz a csodákban. Ő még beveszi, hogy az újságból kipottyanó színes levélke az egyenesen neki szól, amelyet ha kellő gyorsasággal visszaküld, akár milliomos is lehet.

Amennyiben mégsem sorakoznának a kapualjban a milliók, hasznos témájú könyveket még mindig rendelhetünk, amelyet újabb és újabb ajánlatok és nyereményjátékok követnek.

Abban az esetben, ha vagyunk olyan balgák, hogy a telefonszámunkat is megadjuk, a nyugodt éjszakáknak búcsút mondhatunk.

Nem tudnám megmondani, hogy a különböző telefonon érkező megkeresésekkel és ajánlatokkal bombázó urak és hölgyek vajon melyik nyereményjáték kapcsán gyűjtötték be a telefonszámunkat, de a nap legkülönbözőbb időszakában képesek minket telefon „zaklatni”. Van, amikor mindegy, hogy ki veszi fel a telefont, a vonal túl végén lévő diszpécser azonnal nyomja a „szenzációs ajánlatot”. Komolyan mondom, néha aggodalom lesz úrrá rajtam, mert a hívó fél gyakorlatilag levegővétel nélkül hadarja a sok sületlenséget. Ilyenkor végig szoktam hallgatni a diszpécser mondókáját – elvégre ő is csak a munkáját végzi -, majd közlöm vele, hogy nem veszünk semmit, nem jelentkezünk tanfolyamra, és különben sem kértünk a telefonhívásból.

Azt tapasztalom, ha külön megkérem az urat vagy hölgyet, hogy többet ne zavarjanak minket a telefonhívásaikkal, másnap garantáltan másik két helyről érkezik hívás. A legidegesítőbbek azok a telefonok, amelyek este kilenc-tíz körül érkeznek, és a fatert keresik, mivel az ő nevén van a telefonunk szerződése. Amikor még nem voltam kiokítva a „telefonos élősködők” ellen, az ilyen hívások alkalmával képes voltam a fatert még az ágyból is kirángatni, aki leírhatatlan módon tudta értékelni az ilyen zargatásokat. Különösen, miután rájött, hogy a telefon túlvégén nem egy közeli ismerős, hanem egy rámenős spiné próbál rátukmálni valamit, a legcifrább káromkodások közepette csapta le a kagylót.

Mondanom sem kell, ma már figyelemmel kísérjük a nagymuter ténykedéseit és nem hagyjuk, hogy mindenféle leveleket küldözgessen, ezzel kiszolgáltatva az elérhetőségünket. Ezzel sajnos nem  tudjuk megszüntetni a hívásokat, de nem adunk újabb lehetőséget a „telefonos élősködőknek.”

 Kapcsolódó írások:

-M. István-
hirdetés