Teljesen biztos, hogy Drakula házát találták meg a régészek Pécsett

Most már biztos, hogy az egykori vérengző havasalföldi fejedelem, Vlad Tepes, azaz Drakula egykori házának pincéjét találták meg tavaly ősszel a pécsi Széchenyi tér feltárásakor a régészek.

Vlad Tepes, más néven karóba húzó Vlad, a kegyetlenségéről és kínzásairól elhíresült erdélyi úr az adatok szerint több évet élt Pécsett. Házának pincéjét tavaly ősszel tárták fel a régészek. 16 méter hosszú sötét, folyosó, beláthatatlan nyílások vannak a föld alatt.

Tényleg volt Pécsett háza

A régészek kutatták a leletet, de egy évvel ezelőtt még nem volt teljesen biztos, hogy Drakula házát találták meg. Egy később előkerült adásvételi szerződésről azonban kiderült, hogy a házat Drakula özvegye, Szilágyi Jusztina férje halála után elajándékozta egy fegyverhordozó apródnak, amelyet később eladtak. Így biztossá vált, hogy a történelmi adatokban Drakulyaként említett személy valóban Drakula volt.

“Az, hogy Drakulának volt Pécsett háza, az egyértelműen bizonyítható, ugyanis erről pont egy oklevél tájékoztat, egy 1489. szeptember másodikán kiállított oklevél, amelyben egy ingatlan adásvételét rögzítették” – mondta el a Független Hírügynökségnek Fedeles Tamás, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészeti Karának adjunktusa.

Drakula hírhedt volt kegyetlenkedéseiről, azt azonban, hogy a pécsi pincében milyen szörnyű szenvedések történtek, csak sejteni lehet. Információink szerint az új Széchenyi teret úgy készítették el, hogy bármikor újra fel lehessen tárni az egykori fejedelem Drakula házát. De, hogy ez a feltárás valaha megtörténik-e egyelőre, nem tudni.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , ,hirdetés