Teljessé vált Amarilla varsói éremgyűjteménye

Teljessé vált Amarilla varsói éremgyűjteménye
Teljessé vált Amarilla varsói éremgyűjteménye
Nyíregyháza – Mint arról már beszámoltunk, a Nyíregyházi VSC kiválósága, Veres Amarilla bizonyult a legjobbnak a varsói felnőtt olimpiai kvalifikációs világkupa versenyen, feliratkozva a sportág honi dicsőségtáblájára.

Pákey Béla tanítványa – ebben a küzdelemsorozatban – az első magyar aranyérmet szerezte kerekesszékes női kardvívásban! Mindez pénteken történt, és Amarilla szombaton is gondoskodott a hasonlóan sikeres folytatásról. Az ugyancsak a lengyel fővárosban rendezett, világbajnokság erősségű párbajtőr mezőnyben ezüstéremmel gyarapította egyre terebélyesebb medálkollekcióját. Az NYVSC immár hosszú ideje nagyszerű formát mutató reménysége a döntőben az olimpiai bajnok kínai Rong Jing-gal szemben 15–12 re maradt alul. Veres Amarilla produkciójáról árulkodó tény, hogy rajta kívül csak egy kínai rivális tudott még két egyéni érmet nyerni a több mint 200 fős mezőnyben.

Vasárnapra pedig teljessé vált a varsói éremgyűjtemény. A Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsa, Veres Amarilla összeállítású magyar párbajtőrcsapat ugyanis a harmadik helyen végzett. Hisz már csak a bronz hiányzott.
A rövid nyári szünet után augusztus elejétől a két nyíregyházi vívó, Veres Amarilla és Tarjányi István megkezdik a felkészülést a szeptemberi világbajnokságra.

KM
hirdetés