Temesvárról is várják a vendégeket

Temesvár, Nyíregyháza – A Magyar Turisztikai Ügynökség romániai külképviseletével közösen népszerűsítették Nyíregyháza turisztikai kínálatát dr. Kovács Ferenc polgármesterrel az élen.

A Hotel Temesvár különtermébe meghívott újságírókat és utazási irodai szakemberekkel Soós Júlia, a Magyar Turisztikai Ügynökség romániai külképviseletének vezetője ismertette a régió idegenforgalmi lehetőségeit. Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője előadásában bemutatta a város turisztikai attrakcióit és ajánlatait, ezt követően a Nyíregyházi Állatpark igazgatója, Gajdos László izgalmas előadást tartott a 2015-ben Európa legjobb állatparkja címet viselő Sóstó Zoo-ról, valamint az állatpark legújabb attrakciójáról, az Andok világáról. Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója előadásának középpontjában a gyógyászati komplexumban igénybe vehető szolgáltatások álltak.

A workshop fontosságát az is jelzi, hogy Románia ezen régiójából még kevesen jártak Nyíregyházán. Az elhangzott színes előadások azonban olyan meggyőzőek voltak, hogy egy utazási iroda már júniusra tervez gyermekcsoportokat hozni a városba.

A program keretében dr. Kovács Ferenc tárgyalt a konzulátus képviselőjével, Metz Ritával is a két város közötti további együttműködési lehetőségekről.

A kormány által támogatott workshop folytatásaként „study tour” érkezett Nyíregyházára, melynek keretében a résztvevők személyesen is bejárhatták a turisztikai látványosságokat, valamint szálláshelyeket is megtekinthettek. A tanulmányút során jártak az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben, ahol megismerhették a gyógyászati kezeléseket, illetve személyesen is kipróbálhatták a fürdő szolgáltatásait. Bemutatták nekik a Sóstói Múzeumfalut, a Sóstó Zoo-t, sétáltak a belvárosban, valamint a Hotel Pagonyban egy látványos lovasbemutatót is megtekinthettek a résztvevők.
– Tavaly a román vendégéjszakák száma 61,25 százalékkal nőtt Nyíregyházán. A tavalyi és az idei intenzív erdélyi kampány eredményeként a város a romániai vendégéjszakák számának további növekedését várja – közölte Furkóné Szabó Marianna.

KM
hirdetés