Temetése után két nappal megjelent

Ukrajna – Saját temetése után két nappal hazaállított egy Rovno (Rivne) megyei, pereveregyivi illetőségű férfi, aki helyett egy ismeretlen vízi hullát hantoltak el a rokonai.

A 43 éves, foglalkozás nélküli Szergej Pavlov eltűnését távoli rokonai jelentették be, miután már harmadik hete ismeretlen helyre távozott, s nem került elő. Nem sokkal ezután horgászok egy holttestet találtak a közeli tóban.

A hulla azonosítására a rendőrök az eltűnt személy több falubelijét elhívták, akik egyöntetűen állították, hogy a holttest nem azonos az általuk elhunyt férfival. A rokonok azonban beszolgáltatták Szergej Pavlov ambuláns kezelőlapját, amelyben szerepelt, hogy néhány éve az egyik lábán maradandó sérülést szenvedett egy közlekedési baleset következtében. Az orvosszakértők a hullán találtak egy hasonló sebhelyet, ezért kiállították a halotti bizonyítványt, amely alapján a rokonok saját halottjukként eltemették őt.

Az eltűntté és halottá nyilvánított férfi két nappal a temetés után az egyik barátjához állított be, miután házát zárva találta. Mint kiderült, azért maradt ennyi ideig távol, mert üzleti ügyei elhúzódtak.

Szergej első dolga volt, hogy meglátogassa saját sírját a temetőben, ahol letépte és helyben elégette a fejfa névtábláját.

Jelenleg egy olyan ügyvédet keres, aki vállalná érdekeit egy kártérítési perben, bár nem tudja, hogy ez esetben kivel szemben nyújthatna be keresetet. Mindenesetre a rokonai most rajta követelik a temetésére fordított költségek megtérítését.

Mára a tóban talált holttest kilétére is fény derült. A 32 éves Jurij Bobrikot a szomszédos falu lakosai azonosították fényképek alapján. Ha tényleg ő volt az…

– Palkó István –
hirdetés