Tengelyig ér a víz a Folyóka utcában!

Tengelyig ér a víz a Folyóka utcában!
A megoldatlan csapadékvíz elvezetés miatt minden nagyobb esőzés alkalmával folyóvá válik Nyíregyházán a Folyóka utca. Nyolc család szenved a kedd esti esőzések miatt is, hiszen a gyerekek a házat sem tudják elhagyni akkora a víz, mondják a helybéliek.

Kistelekiszőlő utcácskáiban vissza-visszatérő probléma a csapadékvíz elvezetés, s ez nem történt másként szerda reggel sem, hiszen az éjszakai esőzések miatt valósággal elöntötte a mélyebben fekvő területeket az esővíz. Alighanem a Folyóka utcában a legnagyobb a baj, hiszen ott egy 250-300 méteres szakaszon gyakorlatilag járhatatlan az utca, legalábbis száraz lábbal biztosan nem jutunk át, mivel autóval is tengelyig ér a víz.

A videóért kattintson a képre!

– Nem győzünk bejelentést tenni erről, hiszen itt minden nagyobb esőzéskor ez a helyzet – mondta el egy utcabeli, aki nem vállalta arcát az anyaghoz, de az utcácskában élők szinte mindegyike valamilyen oknál fogva hasonlóan állt a kérdéshez. Az utcabeliek elmondták, hogy a tűzoltók dicséretet érdemelnek, hiszen ők mindig készségesen segítik ki őket, ha baj van, de a KHT munkatársai is mindig kijönnek – ha hívják őket.

Száraz lábbal nem lehet bejutni!

A Folyóka utcában élők szeretnének már hathatós megoldást látni a kialakult helyzetükre, de némiképp beletörődve és kissé kétkedve fogadták ténykedésünket. – Én már hat éve élek ebben az utcában, s szinte minden évben jön valaki, aki végignézi, hogy mi van itt és végül minden marad a régiben, nem történik semmi! – magyarázta keserűen az egyik utcabéli hölgy.

Megtudtuk, hogy nyolc házhoz gyakorlatilag nem lehet bejutni száraz lábbal, s a pincék többségében is legalább egy méteres víz áll. Nem tudni, hogy valaha sikerül-e megoldást találni a Folyóka utcában élők problémájára, de talán nem túlzás, hogy lassan ideje lenne. Mert hamarosan nyugodtan átkeresztelhető Folyókáról Folyóra a kis utcácska.

-M. I.-
hirdetés