Tényleg fel kell kötni a gatyát

Emberes feladatok jutottak ennek az országnak. Egykoron a tatár dúlta, majd a törököt kellett kiverniük Hunyadiéknak, kisvártatva már a labancok nyúzták a népet, a kurucoknak akadt dolguk elég, mígnem megtisztult a terep. Később az oroszok ültek a nyakunkra, a „Ruszkik haza!” felszólításnak csak hosszas huzavona, némi rásegítés eredményeként tettek eleget. Koncz Tibor jegyzete.


„Jönnek a csehszlovákok!” – ezt már Szepesi György üvöltötte világgá, amikor a magyar labdarúgó-válogatott történetének egyik legmegrázóbb vereségét szenvedte el Marseille-ben. Na őket speciel nem sikerült megfékezni. Az aktuális erőpróba pedig az „Állítsuk meg Brüsszelt!”. Ez meglehetősen rázós küldetésnek tűnik. Tényleg fel kell kötni a gatyát, az egész Európai Unióval hadakozni, nos, az már tényleg nem gyerekjáték.

Hacsak a futballszerető vezérek nem a belga fővárosban székelő, többszörös bajnok Anderlecht focicsapatára gondoltak. Amivel mondjuk az a baj: elképzelhető, hogy a belgák olykor balgák, de gyaníthatóan jobbak bármely magyar klubnál.

Koncz Tibor

 

Címkék: ,hirdetés