Tényleg olyan telünk volt, amilyet a Dávid-naptár ígért – És egészen szokatlan dolgot ígér a nyárra

Akt.:
Tényleg olyan telünk volt, amilyet a Dávid-naptár ígért – És egészen szokatlan dolgot ígér a nyárra
© Illusztráció: ascendrealtyma.com
Nyíregyháza – Dávid Mihály 2018 telére igen változékony időt és többszöri havazást ígért, azt is megjósolta, hogy az enyhébb időszakok miatt nem marad meg sokáig a hó a síkvidékeken. No de vajon mit ígér a továbbiakra?

A Dávid naptár szerint igazi enyhülés majd csak március 20-a körül várható. A nyár pedig igen érdekesen fog alakulni: lassan megszoktuk már (már ha azt meg lehet szokni), hogy nyáron bődületes forróság jön, egyik hőségriasztás követi a másikat, ám ezúttal másként lesz: Dávid Mihály szerint ugyanis hatalmas és hosszan tartó kánikula nem várható. Ugyanakkor igen száraz lesz az évszak: körülbelül annyi lesz az eső mennyisége, mint 2017-ben.

És hogy mikorra érdemes tervezni a nyaralást?

Ha nem külföldre utazik, ajánlatos július második felére, vagy augusztus közepére tervezni az utazást. A naptár szerint egészen szeptember végéig kellemes, bőven 20 fok feletti hőmérséklet lesz.

Forrás: blikkruzs.blikk.hu


Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza - Az ország leismertebb magánmeteorológusa, a nyíregyházi Dávid Mihály elárulta, milyen időjárásra kell készülnünk. – Nem számíthatunk kirívóan hideg télre, az előrejelzés alapján inkább úgy jellemezném az előttünk álló hónapokat, hogy változatos, hullámzó időjárásra számíthatunk - mo...
hirdetés