Tepertős papucs, almás porlós és rózsafánk

Megyénket Szabó Sándor, Görömbei Sándorné és Bereczki Attila képviselte az eseményen
Megyénket Szabó Sándor, Görömbei Sándorné és Bereczki Attila képviselte az eseményen
Budapest – A megyénket képviselő mestercukrászok tájjellegű sütiket kínáltak a vendégeknek.


A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete Határtalan édességek címmel rendezett nemrégiben programot, az eseménynek a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum adott otthont.

Meg is kóstolhatták a sütiket

A program szervesen illeszkedik az ipartestület megalakulásakor megfogalmazott egyik kiemelt törekvéséhez, és segít a céljaik megvalósításában, azaz a tradicionális magyar sütemények, édességek felkutatásában, dokumentálásában és mai korba integrálásában. A nemzetközi konferencia és workshop lehetőséget adott arra, hogy a szakmabeliek megismerjék a régi receptúrákat, és hogy megismertessék azokat a hazai közönséggel, különös tekintettel a nemzetiségi jellegzetességekre.

Az esemény azt a célt is szolgálta, hogy a határon túl dolgozó kollégáknak bemutassák a magyar cukrászat jelenlegi állapotát, a külföldi trendek hatásait, de az is fontos volt, hogy a hazai szakemberek is megismerhessék az archaikus süteményeket – ennek a szakmai konferencia adott teret. Az előadásokon a látogatók közelebb kerülhettek hazánk népi süteménykultúrájához, és a tradíciókra épülő modern süteményekhez, de természetesen meg is kóstolhatták a finomságokat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét három kiváló szakember képviselte a rendezvényen, a mestercukrászok természetesen tájjellegű sütiket készítettek: Szabó Sándor szilva­lekváros-tepertős papucsot, Görömbei Sándorné szabolcsi almás porlóst, Bereczki Attila pedig rózsafánkot kínált a vendégeknek.

KM








hirdetés