Teramoban jártak a fehérgyarmati iskolások

Teramoban jártak a fehérgyarmati iskolások
“Hihetetlen élményekben volt részünk csapatommal, hiszen ezen a nyáron részt vehettünk a 38. Interamnia Kézilabda Világkupán.”

A rendezvénynek az olaszországi Teramo adott otthont. A csapatot Széles Zoltán tanár úr válogatta össze a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és a Kölcsey Ferenc Általános Iskola legjobb kézilabdásaiból. 168 csapat érkezett a világ különböző országaiból, hogy megmérkőzzenek az Interamnia kupáért. A sorsolás során nehéz ellenfeleket kaptunk, de tisztességesen helytálltunk. Dán és kanadai ellenfeleinkkel szoros mérkőzéseket játszottunk. A dánok ellen gyönyörűen szerepeltünk, annak ellenére, hogy vereséggel zárult a mérkőzés, ráadásul egy olyan csapat ellen, amely a dán NB/1 3. helyezettje.

A kanadaiak ellen győzelmet ünnepelhettünk. A sport mellett lehetőségünk volt Rómában eltölteni egy napot, a tengerparton pihenni. Számomra a legemlékezetesebb az volt, hogy szinte minden este a magyar Junior válogatottal beszélgethettünk, és szurkolhattunk nekik a kupa győzelméig. A csapat nevében szeretnék köszönetet mondani az összes támogatónknak, akik nélkül nem jött volna létre ez az utazás, és Széles Zoltán edzőnknek, aki lelkiismeretes munkájával bizonyított Fehérgyarmat kézilabdacsapatával a nagyvilágban.

Guti Renáta
Deák Ferenc Gimnázium
11. a osztály
hirdetés