Terepjárók és hajók is segítik a halőröket

Terepjárók és hajók is segítik a halőröket
Nyíregyháza – A szokásos éves küldöttközgyűlését a megyei horgász közhasznú szövetség a napokban tartotta meg.

A szövetség elmúlt évi munkájáról és eredményeiről Fesztóry Sándor ügyvezető igazgató adott tájékoztatást.

Mint elmondta, az évet pozitív eredménnyel zárta a szövetség. A több hektár új vízterületnek köszönhetően a munkavállalók létszáma is növekedett. Az üzemtervi telepítések rendre megtörténtek. Az üzemterv metodikája szerint minden évben 5 százalékkal növelni kell a telepítendő halak mennyiségét a megadott telepítési szerkezetben.
Elsősorban az őshonos fajok választékával, továbbá a ragadozók és keszegfélék fokozatos emelésével. Ebben a konstrukcióban 5 év alatt 30 százalékkal fog emelkedni a kihelyezendő halmennyiség. Beszámolt arról is, hogy a megyei horgászlétszám 2016-ban jelentős mértékben, 3.838 fővel növekedett, vagyis jelenleg 67 horgászegyesületben 16.452 igazolt horgász van a megyében.

A szövetség munkáját nagymértékben segíti, hogy a napokban a Mohoszon keresztül a magyar államtól kapott 2 Toyota terepjárót és egyéb, a halőrzést szolgáló eszközöket: 3 hajót, amelyek a Tiszán és a Szamoson szolgálnak majd, valamint kapott még éjjellátó készülékeket, távcsövet, hőkamerát, vadkamerát, szolgálati telefonokat.
A közgyűlés végén elismeréseket is átadtak. A „Horgászsportért” kitüntetést vehette át kiemelkedő munkájáért és a horgászsport népszerűsítéséért Biri Imre és Beke Péter.

KM
hirdetés