Terítéken a testnevelés

Terítéken a testnevelés
Nyíregyháza – A testnevelés országos és megyei helyzetéről, annak tanításának kérdéseiről, valamint a diáksport aktualitásáról tanácskoztak szombaton a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskolában.


A házigazda nevében Andó Károly igazgató köszöntötte a vendégeket, majd átadta a szót dr. Szabó Tündének, az EMMI sportért felelős államtitkárának, országgyűlési képviselőnek, aki először a hallgatóság közt helyet foglaló Szondy Györgynek tolmácsolta köszönetét, aki annak idején az Arany-gimnáziumban elindította őt az olimpiai ezüstéremben kicsúcsosodó úszó-pályafutásában.

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének (MTTOE) megyei rendezvényén szót kapott dr. prof. Hamar Pál, a szervezet országos elnöke is, aki szerint élményszerűvé kellene tenni a testnevelés oktatását, ehhez kell az átképzések meggyorsítása, ahogy az is, hogy egy gyakorló tanár ne nettó 130 ezer forintos fizetéssel kezdje a pályát, mert ezzel nem kap kedvet ahhoz, hogy végigjárja a tanári életpályamodell szakaszait.

Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke a szombati eseményen kiemelte: a diáksport egy háromlábú szék, az eredményes működéshez szükség van az elhivatott diákra, a motivált pedagógusra, ahogy a megfelelő infrastruktúrára is.

A szakmai konferencia után bemutató órákat tartottak Vajda Tamás és Kiss Aliz testnevelő tanárok, előbbi a kosárlabda, utóbbi a gyógytestnevelés területén szolgált hasznos, gyakorlati ötletekkel a kollégák számára.
hirdetés