Térkőszőnyeget kapott a kocsordi főút járdája

Hétfőn átadták az új járdaszakaszt
Hétfőn átadták az új járdaszakaszt - © Fotó: önkormányzat
Kocsord – Befejeződött a térkövezett járdák és az új belvíz- és csapadékvíz-elvezető árkok kivitelezése Kocsordon, a település főutcáján 1400 méter térkő-szőnyegen sétálhatnak a járókelők a József Attila utcai kereszteződésig.

A modernizálást saját gyártású térkövekkel végeztette el az önkormányzat, immár a község főútja mentén a járdák már mintegy kétharmada büszkélkedhet térkövezett burkolattal. A hétfői területátadás-átvételen Földi István polgármester elmondta: nem feledkeztek meg a mellékutcákról sem, hiszen korábban a Szegfű utcában készült új járda, s lehetőségeihez mérten a többi mellékutcában is tervezik a járdák modernizálását. Jövőre a Szabadság, a Petőfi, a Bajcsy és a Virág utcák járdáinak és vízelvezetőinek felújítását szeretnék megvalósítani a közmunkaprogram keretében.

KM


Korábbi önkormányzati fejlesztések

A temetők tisztasága, rendezettsége, s a temetőn belüli közbiztonság fenntartása érdekében a nyíregyházi önkormányzat:

– 6 darab térfigyelő kamerát helyeztek ki az Északi temetőben;

– 2014-ben ugyanitt megvalósult 1500 négyzetméter útalap aszfaltozása, a Korányi úti ravatalozó tetőszerkezetének felújítása, valamint a bemosó park rekonstrukciója;

– a Hősök temetőjében a díszkapu mellett 580 folyóméter kerítés felújítása, 240 új síremlék elhelyezése, 300 darab felújítása és 460 négyzetméter sétány-felújítás szerepel az eredmények között; a Borbányai temető területbővítésével egy időben vízvezetéket, utat és kerítést építettek, valamint haranglábbal és lélekharanggal is gazdagodott a sírkert;

– 2015-ben rendbe hozták az Északi temetőben a központi ravatalozó szertartásterét, tetőszerkezetét, 2016-ban két új parcellát nyitottak, s 200 méterrel nőtt az aszfaltozott utak hossza.
hirdetés