Természetes módszerek a vérszegénység ellen

Akt.:
A vérszegénység fáradtságot okoz
A vérszegénység fáradtságot okoz - © Illusztráció: Pixabay
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Vérszegénységnél a testben nincs elég egészséges vörösvérsejt, ami a szervezet oxigénellátására negatív hatással van. Természetes módszereket is bevethetünk annak érdekében, hogy jobban legyünk. Ezeket gyűjtötte össze a házipatika.com.

Van, akinél az alacsony gyomorsavszint a vérszegénység oka – ilyenkor a bevitt élelmiszert nem bontja le megfelelően a szervezet. Emiatt aztán nem tud megfelelő mennyiségben felszívódni a vas, illetve a B12-vitamin sem, ami vérszegénységhez vezethet. Alacsony gyomorsavszint esetén segíthet, ha a főétkezések előtt megiszunk egy nagy pohár vizet, amelybe egy evőkanál almaecetet keverünk. Emellett fogyasszunk sok gyömbért, illetve fermentált ételeket. Kerüljön minél több kefir, savanyú káposzta, natúr joghurt, miso leves és kombucha az asztalra.

Folsav, B-12 vitamin

Érdemes több folsavban gazdag ételt fogyasztani, mert a folsav fontos szerepet játszik az egészséges vörösvérsejtek képzésében. Sok a folsav a zöld színű zöldségekben, a bab- és citrusfélékben, a papayában, a teljes kiőrlésű gabonafélékben is. A B12-vitaminnak hasonló szerepe van – ebből húsban, tojásban, tejtermékben, halakban és tengeri herkentyűkben van sok.

A vashiány is gyakran vezet vérszegénységhez, mivel ez az ásványi anyag nagyon fontos a vörösvérsejtek képzéséhez. A vörös húsokban, a céklában, a májban, a spenótban, a brokkoliban, a babban, a lencsében és a diófélékben is sok vas van.








hirdetés