Természetközeli nyári élmények a nyíregyházi tanyán

Tábor Bihari-tanyán – egy új életérzés
Tábor Bihari-tanyán – egy új életérzés - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – – Rohanó és online világunkban egyre nehezebb a gyerkőcöket kimozdítani a számítógép és a televízió elől, pedig a szabadban játszani és tanulni, nemcsak fontos, hanem egészséges is – vallja Koszta Bea, s annak jegyében hozta létre a Tanyatábort, hogy kicsalogassa a gyerekeket a természetbe.

A táborozók szakember felügyelete mellett egész nap friss levegőn vannak és izgalmas játékokkal, interaktív feladatokkal, mókával és háziállatok közelében töltik a napot.

– Ebben a környezetben a játékok során jutnak olyan tapasztalatokhoz, melyeket az életben később is tudnak hasznosítani. Az idei nyár 2 turnusa alatt, összesen 13 gyerkőc, több mint 90 izgalmas órát töltött a természetben. Nem csupán megismerték a háziállatokat, hanem az etetésükben is részt vettek – mondta a tábor megálmodója, aki a jövőben szeretné még több gyermekkel megismertetni a tanya élménygazdag világát és szabadságát. A tanítási szünetekre tervezett és szervezett programok tematikája mindig az adott évszakra és népi hiedelmekre épül majd.

KM
hirdetés