Természettudományi ünnep

Nyírbátor – Szinte egész évben folyamatosan versengenek a diákok.

A nyírbátori ­Báthory Anna Református Általános Iskola negyedik alkalommal hirdeti meg az országos komplex természettudományi versenyét. Az idén összesen 51 csapat nevezett az ország különböző pontjairól. A döntőt április 14-én tartják, ahol a legjobb 24 csapat méri össze tudását.

Színvonalas és látványos

A verseny szinte egész évben folyamatos munkát és felkészülést igényel a diákok számára, akik már októberben neveztek. Minden esztendőben két korosztályban hirdetik meg a küzdelmet, az I. korcsoportban az 5-6., a II. korcsoportban a 7-8. osztályosok jelentkezhetnek, csapatonként 4 fővel. A verseny célja, hogy a résztvevők a természettudományok, a matematika, valamint az informatika köréből játékos formában mérjék össze ismereteiket, alkotókészségüket, környezettudatosságukat. Az első három fordulót levelezős formában, a negyediket, egyben a döntőt a nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskolában tartják, amelyre a levelezős fordulókon legjobban teljesített csapatok jutnak be, iskolánként mindkét korcsoportban maximum 2–2 csoport.

— Kevés természettudományi versenyt hirdetnek megyénkben, sőt, az egész országban – jelentette ki Babik Béla versenyfelelős tanár. – Kollégáimmal (Világosi László, Opre Csabáné, Kerekesné Puholla Mária és Fehér Ádám) közösen, egy 5 fős munkacsoporttal folyamatosan azon dolgozunk, hogy színvonalas, látványos, érdekes és szemléletes versenyt szervezzünk. Komoly munkával állítjuk össze a kérdéseket, szerkesztjük meg a feladatlapokat és készítjük elő a versenyt.

KM
hirdetés