Természettudományi vetélkedő a záhonyi tanoda Kandó-hetén

Természettudományi vetélkedő
Természettudományi vetélkedő
Záhony – A névadó hetén idén is megrendezték a diákok természettudományi vetélkedőjét a záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési SZKI, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégiumban.

Az osztályok képviseletében tucatnyi 3-3 fős csapat nevezett a versengésre, melynek keretében változatos, a lexikális tudás mellett a kreatív képességeket is igénybe vevő feladatok tették próbára a diákokat. Az egyes fordulók alkalmával a matematika, a fizika, a kémia, a biológia, a földrajz, a számítástechnika, az egészség- és környezetvédelem témakörében elsajátított tananyagok, valamint az önművelődés és általános érdeklődés révén megszerzett ismeretek alkalmazására egyaránt szükségük volt a résztvevőknek.

Az érdekes és izgalmas versengés végén a 13/a osztály szerezte meg az elsőséget a 12/b és a 12/a triója előtt. Kiváló teljesítményt nyújtott a vetélkedőn a meghívottként elindult és nemrégiben a Madarak és Fák Napja Országos Természetismereti Verseny döntőjébe is bekerült tuzséri Lónyay Menyhért Általános Iskola csapata.

Kép-szöveg: Ritok Tamás, Tancsik Róbert
hirdetés