Terrorista jellegű bűntett elkövetésével gyanúsítják a wroclawi robbantót

Varsó – Terrorista jellegű bűntett elkövetésével gyanúsították meg azt az őrizetbe vett lengyel egyetemistát, aki a múlt héten Wroclawban házi készítésű pokolgépet hagyott egy városi autóbuszban – közölte szerdán az onet.pl hírportál.

A wroclawi műszaki egyetem vegyipari karának 22 éves hallgatóját szerda reggel hallgatta ki az ügyészség. A büntetlen előéletű R. Pawel beismerte tettét, de nem volt hajlandó vallomást tenni, így indítékairól sem beszélt.

Az ügyészség nem erősítette meg azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a fiatalember további robbantásokat tervezett volna.

A gyanúsított múlt csütörtökön hagyott egy szögekkel és ammóniumnitráttal töltött főzőkuktát egy városi buszban. A pokolgépet még időben eltávolították a zsúfolt járműről, de a járdán felrobbant és egy embert könnyebben megsebesített.

A több napon át, több száz rendőr bevonásával folyó nyomozás során a köztéri kamerák által rögzített, a médiában közzétett felvételek alapján azonosították a gyanúsítottat, akit – ha terrorista jellegű cselekmény vádjával ítélnék el – 12-től 25 évig terjedő szabadságvesztés fenyeget.

– MTI –
hirdetés