Terrorizmus – Münchenben terrortámadás veszélye miatt lezártak két pályaudvart, két öngyilkos merénylőről szólnak az értesülések

Terrorizmus – Münchenben terrortámadás veszélye miatt lezártak két pályaudvart, két öngyilkos merénylőről szólnak az értesülések
© Fotó: deutsche-wirtschafts-nachrichten.de
Berlin – Münchenben terrortámadás veszélye miatt csütörtökön késő este lezárták a főpályaudvart és a Pasing nevű városrész pályaudvarát. A legfrissebb, meg nem erősített információk szerint két öngyilkos merénylőről szólnak a rendőrség értesülései.

A bajor tartományi főváros rendőrségének közleménye szerint “komolyan veendő információk” arra utalnak, hogy terroristák szilveszter éjszaka merényletet akarnak végrehajtani Münchenben.

A rendőrség “nyomatékosan kérte a lakosságot”, hogy egyelőre mindenki kerülje a nagyobb csoportosulásokat, valamint a főpályaudvart és a pasingi pályaudvart.

A közleményben hozzátették, hogy nagy erőkkel nyomoznak a lehetséges gyanúsítottak után.

A Bayerischer Rundfunk bajor közszolgálati rádió értesülése szerint egy több csoport által, több müncheni helyszínen végrehajtandó terrortámadásról jutottak el információk a rendőrséghez.

Az ARD országos közszolgálati műsorszolgáltató úgy tudja, hogy a bajor rendőrség információi francia hatóságoktól származnak, és arra vonatkoznak, hogy a támadást röviddel éjfél előtt akarják végrehajtani.

Az ARD országos közszolgálati televíziója Tagesschau című híradójának pénteken röviddel éjfél után sugárzott különkiadásában a csatorna müncheni tudósítója elmondta, hogy egyelőre nem megerősített információk szerint két öngyilkos merénylőről szólnak a rendőrség értesülései.

A Süddeutsche Zeitung című müncheni lap szerint a szövetségi bűnügyi hivatalnál (BKA) és a bajor tartományi bűnügyi hivatalnál csütörtökön egész nap megerősített készültség volt a lehetséges terrorfenyegetettségre utaló jelek miatt.

– MTI –
hirdetés