Kelet-retró

2020.09.25. 08:00

20 éve város Rakamaz

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 20 évvel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: rakamaz.hu

Fotó: RVMKK

2000. szeptember 25., hétfő

Városi rangot kapott Rakamaz, Torgyán József adta át a jubileumi zászlót

Rakamaz immár hivatalosan is város. Az avatóünnepséget tegnap tartották a megye nyugati kapujaként számon tartott településén. Az ünnepség helyszínére, a Kálvária-parkba érkezőket térzene fogadta.

Mire összesereglett az 5500 lelkes, ifjú város apraja-nagyja, megérkezett Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter és Kara Pál, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára is, akiknek Bodnár János polgármester mondott köszönetét a segítségért, amelyet a várossá váláshoz nyújtottak.

A miniszter beszéde után átnyújtotta a város millenniumi zászlaját, melyre a szalagot Bobok Elemérné zászlóanya, aranydiplomás, nyugalmazott óvónő kötötte fel. A város jelképes kulcsát Kara Pál helyettes államtitkár adta át Rakamaz polgármesterének.

Az egész napos programban fellépett az Irigy Hónaljmirigy, este pedig tűzijátékkal tették emlékezetessé a várossá válást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában