Területi elsősegélynyújtó verseny Dögében

A Dr. Béres József Kollégium két csapata is a megyei döntőbe jutott
A Dr. Béres József Kollégium két csapata is a megyei döntőbe jutott
Döge – z elmúlt hétvégén Dögében rendezték meg a Magyar Vöröskereszt által meghirdetett felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Verseny felső-szabolcsi területi fordulóját.

A vetélkedésen a kisvárdai és a záhonyi körzet képviseletében 11 csapat vett részt a gyermek, az ifjúsági és a felnőtt kategóriában. A 11 állomáson szituációs gyakorlati feladatok, elméleti tesztek és pihenőhelyek vártak az 5 fős csapatokra. A legnagyobb pontértékű komplex feladatokat a kisvárdai mentőállomás szakemberei állították össze, melyek teljesítése után a csapatok szakmai értékelésben és tanácsadásban is részesültek.
A Meserét Óvodában, ahol Máténé Szabó Anikó, az OMSZ kisvárdai állomásvezetője és a területileg illetékes vöröskeresztes szervezetek vezetői köszöntötték a résztvevőket, igazán színvonalas körülmények fogadták a versenyzőket, a kísérőiket és a rendezésben szerepet vállalt szakembereket.
Az izgalmas versengés végén a kisvárdai körzetből a székhely településen működő Vári Emil Társulási Általános Iskola, a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium, míg a záhonyi körzetből a Mándoki Általános Iskola és a határvárosi Dr. Béres József Kollégium két gárdája jutott a megyei döntőbe. A megyei fináléra május 11-én, Vásárosnaményban kerül sor.

– Hudák Márk-Popovics János –

Címkék: ,hirdetés