Területi elsősegélynyújtó verseny Kisvárdán

Területi elsősegélynyújtó verseny
Területi elsősegélynyújtó verseny
Kisvárda – Kedden rendezték meg a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Versenyének Kisvárda-Záhony térségi fordulóját.

A elsősegélynyújtó mozgalom honi fellegvárának is tekinthető Felső-Szabolcsban idén is szép számmal neveztek be a versengésbe a térség tanintézményeinek csapatai. A záhonyi Dr. Béres József Kollégium 3, kisvárdai Bessenyei György Gimnázium, a Telegdi Kata Középiskola, a Vári Emil Társulási Általános Iskola, az ajaki és a mándoki ÁMK 2-2 csapattal is képviseltette magát a versengésben. Zolcsákné Józsi Erzsébet, a Vöröskereszt városi-területi szervezete vezetőjének megnyitója után a nyolc településről érkezett 19 csapatra 19 állomáshelyen vártak érdekes és változatos elméleti és gyakorlati feladatok, valamint ismeretbővítő és bemutató előadások.

A több órás időtartamú vetélkedés végén az általános iskolások mezőnyében holtversenyben a mándoki ÁMK és a kisvárdai Szent György Görög Katolikus Általános Iskola és Ökoiskola szerezte meg az elsőséget az ajaki ÁMK két gárdája előtt, míg a középiskolás kategóriában a Bessenyei György Gimnázium első csapata végzett az élen, az intézmény második számú csapata és a holtversenyben harmadik helyen végzett Szent László SZKI és Dr. Béres József Kollégium együttesei előtt. A felnőtt korosztályban a Dr. Béres József Kollégium első alkalommal résztvevő csapatát megelőzve a Telegdi Kata Középiskola elsősegélynyújtói képviselik majd a térség színeit a májusban megrendezésre kerülő megyei fináléban.

A verseny megrendezésében a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Kisvárdai Rendőrkapitányság, a helyi polgárőr egyesület, az OMSZ mentőállomása, a Felső-Szabolcsi Kórház, a Tesco kisvárdai áruháza, valamint Bacsó István, Matus Attila, Mudri István és Istvánné vállalkozók segítették Magyar Vöröskereszt területi szervezetét.

Tancsik Róbert
hirdetés