Terv teljesítve: elődöntőben a Fatum!

Sikerült! A nyíregyháziak az alapszakaszban nyújtott jó teljesítmény után a rájátszásban sem hibáztak
Sikerült! A nyíregyháziak az alapszakaszban nyújtott jó teljesítmény után a rájátszásban sem hibáztak - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az UTE ellen idegenben is jobbnak bizonyult a Nyíregyháza, így éremért küzdhet a folytatásban.


A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata megnyerte az UTE elleni párharcot, így bejutott a bajnoki elődöntőbe. Az egyik fél két győzelméig tartó párharc első, hazai pályán aratott sikere után a nyírségiek idegenben is felülkerekedtek – a szezon során valamenyi alkalommal (szám szerint négyszer…) legyűrve az újpestieket, így aligha lehet vitás, abszolút megszolgálták, hogy a folytatásban az éremért csatázzanak.

A vasárnapi „visszavágó” annyiban kopírozta a csütörtöki találkozót, hogy a jól kezdő vendégek ezúttal is megtorpantak a második szettben, de ismét kiderült: csak rövid üzemzavar történt. A harmadik felvonástól ugyanis újfent domináltak, magabiztosan verték vissza a fővárosiak egyre kétségbeesettebb próbálkozásait és végül célba értek. A Magyar Kupa-bronz után tehát második tervüket is teljesítették: a legjobb négy közé verekedték magukat a legfontosabb fronton is.

KM-KT

Röplabda: NB I., női
Bajnoki negyeddöntő, 2. mérkőzés

UTE–Fatum-Nyíregyháza 1:3 (-12, 17, -18, -14)

Megyeri út, 300 néző, v.: Bátkai-Katona Á., Dr. Árpás K.

Nyíregyháza: Genesis 5, Valdez 13, Kalotai Zs. 7, Villám L. 4, Szombathelyi Sz. 19, Vacsi E. 6. Csere: Isis, Tóth F. (liberók), Fernandez 5, Leidgeb N. Edző: Horváth András.

Horváth András: – Büszkék lehetünk arra, hogy az Újpestet sikerült felülmúlnunk ebben a párharcban. Ez volt a célunk, azt gondolom inentől kezde semmilyen teher nem nyom bennünket, élvezni kell a játékot és menni tovább előre. Gratulálok az egész csapatnak!

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0, a Fatum javára
hirdetés