Tervekkel és lehetőségekkel teli év lesz

A határozat alapján Tiszalök 1.786.779 eFt bevételi és ugyanennyi kiadási előirányzatból gazdálkodhat.

A fejlesztésre fordítható összeg 838 mFt, míg a működési kiadás a tervek szerint 948 mFt lesz. Forráshiányként a szakbizottságok gondos és megfontolt véleményei alapján 94 mFt-tal kell számolni. A gimnázium működtetése 25 millió forintba, az orvosi ügyelet 6-8 millió forintba, a szennyvízcsatorna-beruházás ez évi vonzata 12 millió forintba kerül.

Az iskolai és gimnáziumi oktatásnál 3, illetve 5,8 millió forintos céltartalékot képzett a testület. Megtudhatták az ülésen résztvevő városlakók azt is Kovács Gábor polgármester szóbeli kiegészítéséből, hogy pl. az óvodai ellátás finanszírozása 56 %-os plusz kiadást jelent a normatív támogatáson felül. A képviselők elismerően szóltak a költségvetési anyag előkészítéséről.

Kérték a további gondos, pontos gazdálkodó városvezetést a polgármester úr és a jegyzőasszony részéről. Évekre visszamenően nem volt ilyen költségvetési tárgyalás, köszönhetően a jól előkészítésnek, ahol a testület négy óra alatt 14 napirendi pontot tárgyalt meg és határozatokat hozott. A 2006-os év úgy vélhető, hogy Tiszalök város életében egy mozgalmas, tervekkel és lehetőségekkel teli év lesz – tájékoztatta a szerkesztőséget Zrinszki István.

– M. Magyar László –
hirdetés