Tesco épül Mátészalkán

Ez év februárjában kapott építési engedélyt a Tesco Mátészalkán, közel nyolcezer négyzetméter alapterületű üzlet építésére. Ez közepes áruháznak számít, Kisvárdán van hasonló alapterületű épülete a Tesconak.

 Mikorra várják – egyáltalán várják-e – a szalkaiak az üzlet átadását? – kérdeztük Kovács Sándort, az önkormányzat építésügyi hatósági irodavezetőjét.

– A kivitelezési munkákat, a csatornázást, vízelvezetést a föld feletti látványosabb építkezés követte, s ismereteim szerint augusztusban be is fejezik a Kocsord felé kivezető Alkotmány úton az építkezést – fogalmazott Kovács Sándor.

Nem csak a lakóknak

– Ekkora bolt sem méretében, sem árukínálatában nincs Mátészalkán, de értesüléseink szerint nem csak a városlakóknak szánják, hanem az átmenő forgalomnak is, mint ahogy a többi Tesco áruházak esetében is ez a valóság – mondta Kovács Sándor, s hozzátette: a szalkaiak egy része várja az átadást, mert egy helyen bevásárolhatnak majd mindent, sokan pedig szeretnének ott dolgozni.

– Egy ilyen nagy áruházba nem csak vásárolni mennek el az emberek, hanem nézelődni, ez egy program, nem csak bevásárlás. Ekkora árutömeg – jó megvilágításban – vonzza az embereket. Sokan persze idegenkednek a kosaras rendszertől, a pénztárak előtti sorban állástól, a kisboltok tulajdonosai pedig azért tartanak tőle, mert az a tapasztalat, hogy ahol ekkora áruházak nyíltak, ott a kis boltokból eltűnt a vevő, átrendeződtek a bevásárlási szokások és az áraikkal sem képesek versenyezni. Abban reménykedünk, hogy Mátészalkán megmaradnak a kisboltok, hisz aki ragaszkodik a hagyományokhoz, a bensőséges hangulathoz, az hűséges marad, akit pedig vonz a látvány, az az áruházat választja.

– Koncz Nóra –
hirdetés